Dünya gün geçtikçe yanacak mı? 2016 en sıcak sene oldu!

Dünya günden güne ısınıyor. 2014'te başlayan rekor her sene rekor yeniliyor.

19 Ocak 2017 Perşembe 18:49
Dünya gün geçtikçe yanacak mı? 2016 en sıcak sene oldu!
Kara ve denizde en sıcak yıl olarak 2014 kayda geçmişti ancak her sene bu rekor yenileniyor. 2015 yılı 2014 senesine göre daha sıcak geçerken 2016 yılı da 2015 daha sıcak geçti ve rekor kırdı. 2016 yılı kara ve denizde en sıcak yıl olarak şimdilik tarihe geçmiş oldu. Bakalım 2017 yılında sıcaklık rekoru kırılmaya devam edecek mi? Eğer bu sıcaklık rekoru bu şekilde devam ederse bir ateşe doğru sürükleniyoruz demek oluyor.

2016 karada ve denizde en sıcak yıl olarak kayda geçerken 2014'ten bu yana her yıl bir önceki yıla göre sıcaklık rekoru kırılıyor. Bilim adamları, 2016'yı son 136 senenin karada ve denizde en sıcak yılı ilan ederken, dünyada son 3 yıldır peş peşe sıcaklık rekorları kırıldığı belirtildi.

Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesinin (NASA) ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ile hazırladığı rapora dayandırılarak yapılan açıklamada, 2016 yılı 1880'den bu yana tarihin karada ve denizde en sıcak senesi olarak kayda geçti.

Raporda, 2016'nın tarihin en sıcak yılı olarak kayda geçtiği, sıcaklığın 2015'e göre 0.07 santigrat derece artarak rekor kırıldığı belirtilirken 2014'ten bu yana her yıl art arda sıcaklık rekorları kırıldığı bildirildi.

Bu arada 2016'da kürsel yüzey sıcakları ortalaması, tüm 20. yüzyıl ortalamasının yaklaşık 1 santigrat derece üzerine çıktığı kaydedildi.
Her yıl yeni rekor kırılması beklenmiyor

NASA'ya bağlı New York'taki Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsü Direktörü Gavin Schmidt de son yıllardaki sıcaklık artışının, okyanuslardaki büyük ısınmaya bağlı olarak gerçekleştiğini belirtti.

Son 3 yılda kaydedilen sıcaklık rekorlarıyla ilgili olarak da Schmidt, "Her yıl yeni bir rekor kırılmasını beklemiyoruz fakat sera gazı salınımının artışına bağlı uzun vadeli ısınma eğilimi olduğunu gözlemliyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: Finan Gündem
Anahtar Kelimeler: nasasıcak

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv