İstanbul Emniyeti'ne lav silahı ile saldırı düzenlendi! Lav silahı nedir?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne lav silahı ile düzenlenen saldırıda ölen ve yaralanan olmadı. Saldırıyı gerçekleştiren konusundaysa henüz bir açıklama yapılmadı. Lav silahı nedir?

21 Ocak 2017 Cumartesi 01:24
İstanbul Emniyeti'ne lav silahı ile saldırı düzenlendi! Lav silahı nedir?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen lav silahlı saldırıda ölen yada yaralanan olmadı. Saldırı kim yada kimler tarafından düzenlendi henüz bu konuda bir bilgi paylaşılmadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne lav silahıyla saldırı girişimi gerçekleşti. Olay sonrasında İstanbul Valisi Vasip Şahin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama, ölü yada yaralı bulunmadığımı, olay yerinde incelemelerin devam ettiğini açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne roketatarlı saldırı girişiminde bulunuldu. Gelen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin arka sokağından, C Blok binasına doğru lav silahıyla ateş açıldı. ​Açılan ateş sonucu, bahçe duvarı isabet alırken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Olayın ardından bir kişinin ara sokaklara doğru kaçtığı, şahsın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaşanan olay sonrasında Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği konusunda ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

1-İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü,yaralı bulunmamaktadır.

— Vasip Şahin (@vasipsahin) 20 Ocak 2017

Şahin, “İl Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarına isabet eden bir lav silahı saldırısı meydana gelmiş olup, personelimizden ölü, yaralı bulunmamaktadır. Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir” ifadelerini kullandı.

2-Saldırıyı yapan kişi ya da kişilerin tespit ve yakalanmalarına yönelik geniş çaplı operasyonlara devam edilmektedir.

— Vasip Şahin (@vasipsahin) 20 Ocak 2017

LAV SİLAHI NEDİR?

Lav sіlahı, bu gece İstanbul Emnіyet Müdürlüğünе düzenlenen sаldırının ardından gündemdeki yerini аldı. ABD yaрımı olаn ve оmuzdan tek kullаnımlık olаn silah, atıldığı bölgede yükѕek ıѕı oluşturarak еtrafa zarar verіrken sonrasında silаhın borudаn hiç bir farkı kalmıуor.  

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bu gece lav silahı ile düzenlenen saldırı korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Saldırı saat 20:00'de Vatan Caddesi Yerleşkesi'nde meydana geldi. Olayla ilgili iddiaya göre saldırgan emniyetin ara sokağına yaklaşarak uzaktan lav silahını ateşledi. Emniyete 200 metre mesafeden ateşlenen silah binanın bahçe duvarına isabet etti. Yaşanan olayda sevindiren tek nokta ölü ve yaralı olmaması oldu.

Saldırı sonrasında ilk açıklama İstanbul Valisi Vasip Şahin'den geldi. Şahin, “Olayda ölü yada yaralı olmaması sevindiren nokta. Saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kısa sürede suçlular yakalanacak.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganın yakalanması için çalışma başlattı. Saldırıyla ilgili ilk bulgular, eylemi sol terör örgütünün gerçekleştirdiğini ortaya koydu.

Lav Silahının Özellikleri Nelerdir?
66 milimetrelik bir kalibreye sahiptir,
Roket tipi olup hafif anti tank roketi olarak adlandırılıyor olup güdümsüz bir silahtır.
Silahın toplam uzunluğu 65 cm olup, ateşleme esnasında uzatılarak 87,8 cm’lik bir uzunluğa sahip olur.
Ağırlığı 1,1 kilogramdır.
Silah -40 derece ve +60 derece sıcaklıklar arasında saklanabilir.
Silahın etki ettiği menzil çok kısa olup sadece 200 metredir.
Etkili menzilini de 1,6 saniyelik bir zamanda alır.

Lav Silahı nedir?

ABD yapımı olan tanksavar LAW silahı tek atımlık olarak kullanılıyor. Omuzdan atılan LAW çok yüksek ısı üretiyor. Atımı yapıldıktan sonra kullanılmayan LAW silahı, Ergenekon sürecinde İlker Başbuğ tarafından da “atıldıktan sonra artık borudur” ifadesiyle gündeme gelmişti.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv