Nükleer zirvesi

06 Nisan 2010, 22:02

 Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Washington’da toplanacak Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılması çok önemli idi. Kararını bizzat katılmak yolunda verdi. Zira Türkiye’nin en yüksek derecede güvenlik konusunu ilgilendiriyor.
Başkan Obama, konferansın davet sahibidir. Geçenlerde kendini resmî bir belgeye sadece (zenci) kaydettirdiği için hakkında epey konuşuldu. (ABD’de yalnız babası veya yalnız annesi zenci olan yarım beyazlar zenci sayılır, beyaz sayılmaz, bunu bilmeyenler Başkan’ın kendi eliyle kendisini sadece zenci yazmasına fazla anlam verdiler.)
Konferansa NATO üyesi devletlerin devlet veya hükûmet başkanları katılacak. Tam bugünlerde, Kuzey Kore ve İran’dan cesaret alan Venezuela diktatörü Chavez nükleer mevzuuna girdi. Caracas’a gündelik ziyarette bulunan Rusya Başbakanı Putin de -herhalde Amerika’yı kızdırmak için- Chavez’e (yardıma hazırız!) demesin mi?
İran’ın nükleer aşkının, vahîm olduğu derecede sârî bir tutku olduğunu çok yazdık. Türkiye’de atom bulunduğunu da bu sütunda yazmıştım. İngiltere’nin en saygın gazetesi Times bu hususu doğruladı: Adana’da İncirlik üssünde 90 adet taktik atom bombası olduğunu, 40’ının Türkiye, 50’sinin ABD tarafından kontrol edildiğini bildirdi. [Taktik atom bombası -maazallah- yakın mesafeye gönderilecek bomba demek, kıt’alararası ise (taktik) yerine (stratejik) deniyor.]
Bu suretle Türkiye’de atom bombası olduğu anlaşıldı. Şimdiye kadar ABD, Türkiye, İngiltere, NATO bunu birinci derecede askerî sır sayarak telaffuz etmiyordu. Amerika, NATO’nun nükleer politikasında değişiklik yapacakmış. Türkiye’den başka Almanya, İtalya, Hollanda ve Belçika’da da Amerika’nın atom bombaları var. Fransa ve İngiltere’de ise kendi atom bombaları bulunuyor, Amerika’ya bağımlı değiller.
Bu derecede önemli bir konuda, Türkiye başbakanının, yerine başkasını göndermesi büyük hata olurdu. Bu vesileyle Obama, Erdoğan’a yeni bir Ermenistan projesi de sunacakmış. Eh Sayın Başbakan böyle sürprizlere şerbetlidir. Memnun bile olması muhtemeldir. Dostça konuşacaklardır.

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv