Kapalı hava depresyona neden oluyor!

Havanın uzun süre kapalı olması depresyona sebep olabiliyor. Uzmanlar güneşsiz ve kapalı hava konusunda uyarılarda bulunurken, tavsiyelere de yer verdi.

22 Ocak 2017 Pazar 03:27
Kapalı hava depresyona neden oluyor!
Havanın uzun süre kapalı olması depresyona sebep olabiliyor. Uzmanlar güneşsiz ve kapalı hava konusunda uyarılarda bulunurken, tavsiyelere de yer verdi.

Uzun süre havanın kapalı olması insanların daha gergin ve daha huzursuz olmasına neden oluyor. Hüzünlü ruh halinden çıkamayan insanlarda iş motivasyonu da düşüyor. Uzm. Dr. Gökhan Deniz'in açıklamalarına göre; bu huzursuz ruh hali uzun sürerse ilaçla tedaviye başlanması gerektiğini ifade etti.

Depresyon probleminin hava şartları ile de yakından ilişkili olduğu ortaya çıktı. Güneş ışığından faydalanamayan kişilerde karamsarlık gibi duygu durumlarının daha fazla görüldüğü ortaya çıktı. Gerginlik ve huzursuzluk gibi ruh halleri insanlarda depresyona kadar varan psikolojik rahatsızlıklara neden oluyor. Mevsim geçişlerinde de görülen depresyon soğuk ve kapalı havalarda daha fazla artıyor.

Uzman Doktor Gökhan Deniz; kadınlarda depresyonun daha fazla görüldüğünü belirtti. Daha duygusal ve hassas olan kadınlar kötü hava şartlarında daha çabuk depresyona yakalanıyor. Bu durumda özellikle de kadınlar bu durumun geçici olduğunu hatırlatarak kendilerini mutlu günler için teselli etmemeliler diyerek depresyonun tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirtti. Depresyonun giderek artması ile ilaç tedavisine başlanması gerektiğini söyleyerek depresyonun hafife alınmaması gerektiğini ifade etti.

Kısa yürüyüşler yapmak ve kafeinden tamamen uzak bir hayat sürmek depresyonu tedavi eden yaşam şekillerini teşkil eder diyen Deniz; bünyedeki mutluluk hormonunu harekete geçirmek sizin elinizde dedi. Depresif düşünceleri ortadan kaldırmaya çalışırken yakın çevrenizden destek almayı unutmayın diyerek depresyon hastalığının önemine değindi.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv