Stok sıkıntısı olan ilaçlar hakkında Eczacılar Odası'ndan açıklama!

İstanbul Eczacılar Odası piyasada olmayan ilaçlar hakkında açıklama yaptı. İstanbul Eczacılar Odas tarafından yapılan açıklamada stok yetersizliği olan ilaçlar hakkında bilgi verildi.

21 Ocak 2017 Cumartesi 03:57
Stok sıkıntısı olan ilaçlar hakkında Eczacılar Odası'ndan açıklama!
İstanbul Eczacılar Odası piyasada olmayan ilaçlar hakkında açıklama yaptı. İstanbul Eczacılar Odas tarafından yapılan açıklamada stok yetersizliği olan ilaçlar hakkında bilgi verildi.

İstanbul Eczacılar Odası tarafından şuan piyasada bulunmayan ilaçlar ile ilgili olarak açıklama yapıldı.

İstanbul Eczacılar Odası tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de 20 Şubat tarihinde yapılacak olan yeni kur zammı dolayısı ile bir takım ilaç sıkıntılarının olduğu ifade edilerek bu yönde bir kaç ilacın değil 10 ilacın piyasada olmadığı yönünde bilgiler verildi. Türkiye özellikle sağlık alanında fazlası ile hastanın olduğu ve bu hastaların tedavi ve ilaç konusunda ciddi sorunları dönem dönem yaşayabildikleri bir ülke olmasından ötürü İstanbul Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamada bu ilaçların derhal bulunması ve hangi depoda, hangi eczanede ne kadar olduğunun araştırılması gerektiği yönünde gerekli mercilere bildirim yapıldığına değinildi.

İstanbul Eczacılar Odası'ndan açıklama!

İstanbul Eczacılar Odası ilaçların adını tek tek yayınladığı yazılı kağıt ile beraber açıklarken hastalar ise bu durumdan son derece fazla şikayetçi olduklarını ve ilaçları bulamadıklarından ötürü hastalık açısından bir takım sıkıntılar yaşadıklarına değinerek bu yönde derhal bu ilaçların piyasada zamlar beklenmeden vatandaşların hakları gözetilerek satışa sunulması gerektiği yönünde uyardı. Zira Türkiye'de ilaç konusunda yaşanan sıkıntıların 15 günden bu yana devam ettiği ifade edilirken vatandaşların ilaçları alamadıklarından ötürü hastane ile ev arasında sürekli olarak mekik dokudukları ifade ediliyor. Zira hastalar özellikle yaşlı hastalar ilaçlarını bulamadıklarında psikolojik olarak bir takım endişe ve korkular yaşadıklarını sürekli olarak haberlerde ve eczanelerde dile getirdiklerinden eczanelerde de gerekli yardımın yapılmak istendiği ancak ilaç olmadığından yapılamadığına değiniliyor.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv