Uzmanlar uyardı: Sosis ve salama kesinlikle yaklaşmayın!

Salam ve sosis migren tutmasına yardımcı olarak başın ağrımasına sebep oluyor. Uzmanlar sosis ve salam konusunda uyararak, baş ağrısı sebepleri arasına salam ve sosis tüketmeyi de aldı.

20 Ocak 2017 Cuma 04:12
Uzmanlar uyardı: Sosis ve salama kesinlikle yaklaşmayın!
Salam ve sosisin baş ağrısını tetiklediğinin altını çizen uzmanlar, salam ve sosis tüketimini en aza indirmek gerektiğini hatta mümkünse tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Kamil Kadir Topalkara baş ağrılarının sebebini açıkladı. Prof. Dr. Topalkara baş ağrılarını tetikleyen gıdaların başında salam ve sosis olduğunu belirtti.

Herkes zaman zaman baş ağrısına maruz kalır. Fakat baş ağrılarının dayanılmaz boyutlara gelmesi bazı gıdalarla yakından ilgilidir. Baş ağrısı bazı insanların hayatını tam bir kabusa çevirir. Bazı detaylara dikkat ederek baş ağrısından kurtulabilirsiniz diyen Topalkara; düzenli yaşamın, doğru beslenmenin ve masaj gibi uygulamaların baş ağrısını daha hafif atlatmanızı sağladığını belirtti.

Topalkara; bazı yiyeceklerin baş ağrısını tetiklediğini ifade etti. Doğum kontrol hapları, şarap, kaşar, şarküteri ürünleri ve narenciye ürünlerinin migreni tetiklediği ortaya çıktı. Başta salam ve sosis gibi gıdaların baş ağrısını daha çok artırdığını belirtti.

Baş ağrısı herkes de farklı şekillerde ortaya çıkar. Zonklama, sızlama, sıkıştırma ve şimşek çakması şeklinde değişik baş ağrısı türleri bulunmaktadır. Ağrının çeşidi bilinirse nasıl tedavi edileceği daha kolay bulunur.

Migrene karşı çeşitli gıdalardan uzak durarak önlemler alabilirsiniz. Salam ve sosisin migreni tetiklediğini ifade eden Topalkara; düzenli yaşam, yoga, magnezyum ve B2 vitamininin baş ağrısına iyi geldiğini açıkladı.
Anahtar Kelimeler: sağlıksıhhatsalamsosis

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv