WhatsApp uygulaması nasıl yüklenir? Watsap Masaüstü PC versiyon indir!

WhatsApp indir Watsap masaüstü ve pc için Mobil Cihazlara WhatsApp nasıl indirilir ve yüklenir?... WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan sosyal mesajlaşma uygulamalarının başında geliyor. Peki WhatsApp bilgisayara nasıl yüklenir ve bilgisayarda nasıl kullanılır ?

30 Ocak 2017 Pazartesi 03:54
WhatsApp uygulaması nasıl yüklenir? Watsap Masaüstü PC versiyon indir!
WhatsApp, dünyanın en çok kullanılan sosyal mesajlaşma uygulamalarının başında geliyor. Peki WhatsApp bilgisayara nasıl yüklenir ve bilgisayarda nasıl kullanılır? 

WhatsApp dünya genelinde kullanılan bir mesajlaşma uygulaması olup, tamamen internet bağlantısı üzerinden çalışmaktadır. İnternet paketiniz varsa WhatsApp Messenger'ı olan arkadaşlarınıza uygulama üzerinden mesaj gönderebilirsiniz. Ayrıca WhatsApp son zamanlarda yaptığı güncellemeler ile artık arkadaşlarınızı sesli ve görüntülü arama hizmeti sunmaya başladı. Sesli konuşma özelliği birçok model telefonda desteklenirken, görüntülü konuşma özelliği bazı telefonlarda desteklenmiyor. Örneğin iPhone 4 kullanan kişiler WhatsApp üzerinden görüntülü konuşma yapamıyor. Çünkü WhatsApp görüntülü konuşma destekleyen modele güncelleme yapabilmesi için öncelikle iOS işletim sistemi versiyonunu güncellemesi gerekiyor ki, Apple ise iPhone 4'e bu işlem için izin vermiyor.

WhatsApp, bir çok telefon modelini desteklemektedir. Bu da tercih edilmesinde en önemli etkenlerden biri oluşmuştur. Android, iOS, Windows Mobile Phone işletim sistemli tüm telefonlara, BlackBerry, Symbian, Nokia S40 ve S60 ve benzer modellere WhatsApp yüklenebilmektedir. Aynı zamanda bilgisayara yükleyerek telefonunuz ile eş zamanla kullanabilirsiniz.

WhatsApp akıllı telefona nasıl yüklenir?

WhatsApp, tüm akıllı cep telefonlarına yüklenebiliyor. Cep telefonunuza uygulamayı indirmek için http://whatsapp.com/dl adresine giriş yapabilirsiniz.

WhatsApp bilgisayara nasıl yüklenir?

WhatsApp'ı bilgisayar ve tablete direk olarak yüklenip kurulamıyor. Ancak cep telefonunuzda WhatsApp kuruluysa bilgisayarınız ve tabletiniz üzerinden https://web.whatsapp.com adresine girerek cep telefonunuz ile eş zamanlı olarak kullanabilirsiniz. Tabi cep telefonunuzun aynı zamanda internete bağlı olması gerekmektedir. Çünkü WhatsApp Web sadece aynalama görevi görmektedir. Mesaj alış verişi yine cep telefonu üzerinden olmaktadır. 

Bunun yanısıra bilgisayarınıza WhatsApp uygulamasını indirip yükleme imkanınız olsa da yine de mantık WhatsApp Web'te olduğu gibi. Yine mesaj alış verişi cep telefonunuz üzerinden olmaktadır. Yani halihazırda zaten WhatsApp yüklü bir telefona sahip olmanız gerekmektedir. WhatsApp uygulamasını bilgisayarınıza yüklemek için Windows yada Mac OS işletim sistemli bilgisayarınızdan yada tabletinizden https://www.whatsapp.com/download adresine giriş yaparak size uygun modeli seçerek yükleme yapabilirsiniz. Cep telefonuna indirmek için de bu adreste gerekli bilgiler verilmektedir.

Eğer Windows işletim sistemli bir bilgisayara WhatsApp yüklemek istiyorsanız buraya tıklayarak hemen indirebilirsiniz. Eğer Mac kullanıcısı iseniz buraya tıklayarak indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Tabi WhatsApp bilgisayar ve tablet sürümleri sesli ve görüntülü arama özelliklerini desteklemiyor. Telefonunuz ile eş zamanlı olarak mesajlaşmanıza yarıyor.

WhatsApp Masaüstü ve Web sürümü nasıl kullanılır?

Cep telefonunuza kurmuş olduğunuz WhatsApp uygulamanızı bilgisayarınız ile eş zamanlı kullanmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken uygulamayı hem akıllı cep telefonuna hem de bilgisayarınıza kurmanız gerekiryor. Yada mobil telefonunuza kurup, https://web.whatsapp.com adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

WhatsApp Masaüstü asıl kullanılır?

WhatsApp Masaüstü uygulamasını indirip kurup açtığınız zaman karşınıza bu şekilde bir ekran çıkacaktır. Bu kodu akıllı cep telefonunuzdan taratmanız gerekmektedir.



WhatsApp Web'e yani https://web.whatsapp.com adresine giriş yaptığınızda karşınıza bu şekilde bir ekran gelecektir. Kırmızı alan ile çizilmiş barkod kodunu cep telefonuzda bulunan WhatsApp uygulamasına taratmanız gerekmektedir.

Cep telefonunda WhatsApp Masaüstü ve Web için kod taratma işlemi nasıl yapılır?

Cep telefonunuzdan WhatsApp uygulamasına giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan Menü tuşuna basınız. 



WhatsApp Masaüstü sürümü yada WhatsApp Web sürümünü kullanmak için menüde bulunan WhatsApp Web seçeneğini seçiniz.


Ardından karşınıza kısaca size yapacağınız işlemi anlatan bir yazı çıkacak, oradan da TAMAM, ANLAŞILDI yazısını tıklayacak onay vermeniz gerekmektedir.



Daha sonra kare içerisinde bulunan alana bilgisayar yada tabletinizde çıkan barkodu taratınız. Eğer daha önce izin vermediyseniz karşınıza "WhatsApp, kameranıza erişmek istiyor" şeklinde sizden onay isteyen bir metin çıkabilir, ona da onay vermeniz gerekir. Akabinde WhatsApp Web ve WhatsApp Masaüstü sürümünü telefonunuz ile eş zamanlı olarak kullanabilirsiniz. Bu sürümlerin sesli ve görüntülü arama özelliğini desteklemediğini de tekrar belirtelim.

WhatsApp Mobil sürüm cep telefonuna nasıl yüklenir?

WhatsApp'ı cep telefonunuza indirmek için telefonunuzdan https://whatsapp.com/dl adresine giriş yaptığınız takdirde telefonuza indirip kurabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: whatsapp indir

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv