Zombi olarak kullanılan bilgisayar sahiplerine de ceza kesilecek!

Artık bilgisayarında gerekli güvenlik önlemlerini almayıp virüs yiyen kullanıcılar da ceza yiyecek. Bilgisayarı zombi olarak kullanılan kişilere de ceza kesilecek.

21 Ocak 2017 Cumartesi 03:29
Zombi olarak kullanılan bilgisayar sahiplerine de ceza kesilecek!
Bilgisayarlarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Aksi halde kötü amaçlı kişiler bilgisayarınızı zombi olarak kullanabilir. Eskiden zombi bilgisayar sahiplerine ceza verilmiyor sadece zombi olarak kullanan kişiler tespit edilip onlara ceza kesiliyordu. Ancak yeni düzenleme ile artık zonbi olarak bilgisayarı kullanılan kişilerde cezaya maruz kalacak.

Ülkeler arasında siber savaşların artması üzerine, sistemleri siber güvenlik konusunda açık verenlere ve gereken önlemleri almayanlara ceza kesecek.

Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ülkeler arasında siber savaşların artması üzerine yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Buna göre BTK, sistemleri siber güvenlik konusunda açık verenlere ve gereken önlemleri almayanlara ceza kesecek. Bilgisayarı zombileştirilerek siber saldırılarda kullanılan şirketler ve bireysel kullanıcılar da ceza alabilecek.

OPERATÖRLERE DE CEZA

BTK, TİB’i kapatan 571 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile siber güvenlik konusunda yeni yetkilerle donatıldı. BTK, kamu kurumları ile gerçek ve tüzel kişilerin siber saldırılardan korunması için yaptırım uygulama yetkisine sahip oldu. Hacker’lar, Türkiye’ye yönelik saldırıları, zombi ya da köle olarak adlandırılan bilgisayarlar üzerinden yapıyor. BTK, bu tür saldırılarda kullanılan zombi bilgisayarların sahiplerini, bu konuda tedbir alması için uyaracak.

Gerekli önlemleri almayanlara bin TL ile 1 milyon TL arasında ceza uygulayacak.

Siber güvenlik konusunda tedbir almayan operatörler ile diğer özel sektör kurumlarına da ceza kesilecek. BTK yetkilileri, köle bilgisayar sahibi vatandaşlara da ceza kesileceğini belirtti, ancak önceliğin işletmelere verileceğini söyledi.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv