Fatih Portakal öyle bir konuştu ki Fox Tv kapatıldı!

Fatih Portakal'ın Azerbaycan'ı eleştirmesi üzerine Fox TV'nin yayını kesildi. Fox Tv kapandı mı? Ne zaman açılacak? Tamamen kapanacak mı?

23 Şubat 2017 Perşembe 14:44
Fatih Portakal öyle bir konuştu ki Fox Tv kapatıldı!

Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyev'i Cumhurbaşkanı yardımıcısı olarak atamıştı. Fox TV Ana Haber sunucu olan Fatih Portakal'da Aliyev ailesini bu durum ile eleştirmişti.

Fatih Portakal'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyev'i eleştirmesi Fox TV'nin yayınının kesilmesine neden oldu. 

Amerikan merkezli Fox TV'nin muhalif haberleri ile reyting yapan Ana Haber programı ve sunucusu yayında Aliyev ailesini eleştirince Fox TV'nin fişinin çekilmesine sebep oldu. Fatih Portakal, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i eşi Mihriban Aliyev'i Cumhurbaşkanı yardımcısı yapmakla eleştirerek yorum ve görüşlerini dile getirdi. Portakal'ın yaptığı o yorumlar Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in öfkelenmesine sebebiyet verdi ve Azerbaycan'da Fox TV'nin yayını kesildi.

Ayrıca Azerbaycan hükümeti internet sitesinden olayla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Fox TV Ana Haber'deki eleştirilerin tamamen kasdî ve garezli olduğunu Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iyi giden ilişkilere zarar vermek istendiği dile getirildi.

PEKİ FATİH PORTAKAL ALİYEV'İ NASIL ELEŞTİRDİ?

Fox Tv Ana Haber Bülten'inde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhami Aliyev'i ve eşi Mihriban Aliyev'i eleştiren Fatih Portakal neler söyledi?

Fatih Portakal, Azerbaycan üzerinden aslında Türkiye'de yapılacak seçimlerde dile getirilen başkanlık sistemini eleştirerek, Azerbaycan'da yarı başkanlık sistemi olduğunu beyan etti. Portakal, Azerbaycan'da olan yarı başkanlık sisteminin de aileden aileye geçen bir başkanlık yada krallık sistemi olarak tanımlanabileceğini söyledi. Ayrıca tanımlama da "Azerbaycan tipi başkanlık" ifadesine de yer verdi.

Fatih Portakal, Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev'in bir kararname ile eşi Mihriban Aliyev'i Başkan Yardımcısı olarak atadığını beyan ederek, “Böylе bіr sistem naѕıl olur diуorsunuz. Dеmokrasi bu kаdаrsа bu kadar da bir sistem olur. İtirаz edecek bir makam ѕöz konusu olamaz. İtiraz edecek bir kіtleden dе bahsedemezsіnіz. Demokrаtik toplumla alakalı bir durum. Burada Azеrbaycan tipi başkanlık dіyor. Bu da bir yönetim şeklidir. Ne kadar demоkratіk olduğu, ne kadar insan hаklаrınа sаygılı olduğu, ne kadar haklara özgürlüklere saygılı olduğu tаrtışılаbilir. Eşiydi, şimdi birinci derecede bаşkаn уardımсısı оluverdi sayın hanımefendi.” şeklinde yorum yaptı.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv