Trump'un 'vize yasağı' anketi

ABD yeni Başkanı Donald Trump, dünya gündemine oturan vize yasağı konusunda anket yaptı.

09 Şubat 2017 Perşembe 02:29
Trump'un 'vize yasağı' anketi

ABD Başkanı Donald Trump, imzaladığı kararname ile müslümanların ülkeye girişini yasaklayan kararını sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine sordu.

ABD Başkanı Donald Trump, mülteci yasağına eleştirilere karşı sosyal medya hesaplarından bir anket sonucu yayınladı.

Amerikalı anket şirketlerinin son verilerine göre, Trump'ın mülteci yasağına ilişkin kararı bugüne kadar, Amerikan halkı nezdinde en çok kabul gören kararlardan biri olarak gösteriliyor. Anket sonuçlarına göre, Amerikan halkının yüzde 55'i söz konusu mülteci yasağını desteklerken, yüzde 38'i bu karara karşı çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 8'i ise konu hakkında fikri olmadığını beyan ediyor.

ANKET SONUCU İSTATİSTİKLERİ İHLAL EDİYOR

Politico tarafından yayınlanan anketin kafa karıştırıcı bir ayrıntısı da toplam sonuçların yüzde 101'e tekabül etmesi. Anket sonuçlarının matematik istatistiklerini ihlal etmesi ise anketin 'şeffaflığına' gölge düşürüyor.

REUTERS ANKETİNE GÖRE, YASAĞI DESTEKLEYENLERİN ORANI YÜZDE 49

Reuters haber ajansının yaptığı ankete göre, ABD halkının yüzde 49'u Trump'ın yasağını destekliyor. Ankete katılanların yüzde 41'i yasağa ise karşı çıktığını belirtirken, yüzde 10 ise konuyu bilmediklerini belirtiyor. Anket sonuçları Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti arasındaki farklılığı da ortaya koyuyor.

TRUMP, 7 MÜSLÜMAN ÜLKE VATANDAŞININ GİRİŞİNİ YASAKLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı Suriyeli mültecilerin ABD'ye gelişini askıya alan ve Irak, İran, Suriye, Sudan, Libya, Somali ve Yemen vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararnamenin cuma günü yürürlüğe girmesinin ardından New York'ta John F. Kennedy Havalimanı'nda iki Irak vatandaşı göz altına alınmıştı.

Ekran_Resmi_2017-02-08_23.23.12

FEDERAL MAHKEME ASKIYA ALMIŞTI

ABD'de bir federal mahkeme 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan başkanlık kararnamesini geçici süreyle askıya alarak, havalimanlarında gözaltına alınanların sınır dışı edilmemesine karar vermişti. New York federal mahkemesinde görülen duruşmada, Federal Hakim Ann Donnelly, sınır dışı kararının "onarılmaz bir zarara" neden olabileceği gerekçesiyle ABD'ye girişlerine sınırlama getirilen ülkelerin vatandaşlarının geçici olarak ABD'de kalması yönünde karar almıştı.

BİNLERCE AMERİKALI TEPKİ GÖSTERİYOR

ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girişini 3 aylığına kısıtlayan başkanlık kararnamesinin ardından birçok kentte protestolar başlamıştı.

Seattle'daki Tacoma Uluslararası Havalimanı'nda yaklaşık 3000 eylemci 'Nefret yok, korku yok, göçmenler hoş geldi" ve 'Onları içeri alın' sloganları atmıştı.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv