Emekliye Promosyon Protokolü ödemeleri başlıyor! 10 Banka ile anlaşma sağlandı...

Emekliye promosyon ödemeleri Mart ayından itibaren yapılmaya başlanacak. Emekliler ödemeleri Mart 2017 itibarıyla almaya başlayacak. Emekliye Promosyon Protokolü'nü 10 bankanın imzaladığı bildirildi.Emekli ne kadar promosyon alacak? Emekliye verilecek ek promosyon zam ne kadar? Emekliler bankalardan ne kadar fazla ödeme alacak?

10 Şubat 2017 Cuma 14:12
Emekliye Promosyon Protokolü ödemeleri başlıyor! 10 Banka ile anlaşma sağlandı...

Emekliye promosyon ödemeleri Mart ayından itibaren yapılmaya başlanacak. Emekliler ödemeleri Mart 2017 itibarıyla almaya başlayacak. Emekliye Promosyon Protokolü'nü 10 bankanın imzaladığı bildirildi.

Emeklilere promosyon ödemelerinde sona gelindi. Başbakan Binali Yıldırım tarafından müjdelenen promosyon ödemeleri için SGK'nın 10 banka ile protokol imzaladığı ifade edildi. Ödemeler Mart ayında başlıyor.

Emeklilere promosyon ödemeleri ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 10 banka ile protokol imza attığı dile getirildi. Protokol imza adan bankaların 3 tanesi kamu bankası iken 7 tanesi de özel banka olarak izah etti. İmza adan protokoller dahilinde 11,5 milyon emeklinin takriben olarak yüzde 80'inin direk promosyon kapsamında girdiği dile getirildi. Öncelikle Şubat ayının başında Ziraat Bankası ile başlayan protokol sürecinde son vaziyet 10 bakaya erişmiş oldu.

Sosyal Güvenlik Müessesesi tarafından başlatılan promosyon protokol sürecinde sona geliniyor. 10 banka ile imza adan protokol kapsamında 11,5 milyon emeklinin yüzde 80'inin doğrudan promosyon kapsamına girdiği dile getiriliyor. Emeklilerin yaklaşık yüzde 39,2'sinin Ziraat Bankası'ndan aylık aldığı dile getirilirken ilk protokol de bu banka ile imza attı. Daha sonra ise İş Bankası ve Garanti Bankası protokol sürecine dahil oldu. Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, QNB Finansbank, ING Bank, Yapı ve Kredi Bankası ile Burgan Bank da emeklilere promosyon verilmesini öngören protokolü imza attı.

Protokol müzakeresinin son olarak PTT ile yapılması bekleniyor. Bu sayede 1 milyon 340 bin emeklinin aylık aldığı müessese da emekli promosyonlarını ödeme sürecinde dahil olacak.Bu protokol sonrasında promosyon sürecine katılmış olan emekl oranı ise yüzde 90'a erişecek. Aylık aldığı bankaların protokol imza atmaması durumunda emekliler, promosyon alabilmek için protokol imza atan bir bankaya maaşını taşıması gerekecek.

PROMOSYON ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

Yapılan izahlara göre promosyon ödemeleri Mart ayında başlıyor. Banka promosyon miktarı ise bin TL'nin altında emekli maaşı alan yurttaşlara 300 TL, bin TL ile 2 bin TL arasında maaş alan yurttaşlara 375 TL, 2 bin TL üzerinde maaş alanlara ise 450 TL ödeme yapılacak. Promosyon ödemeleri tek seferde ödenecek. Promosyon müracaatı için emeklilerin 2 faturayı da otomatik ödemeye vermesi gerekecek.

 

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv