Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çözüm bekliyor, ancak hükümet ısrar ediyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), bir çözüm isterken hükümet bu konuyu şuan gündeme taşımamak konusunda ısrar ediyor. Peki Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için bir çözüm bulunacak mı? Emekli olamak için yaş beklemek zorunda mı kalacaklar yoksa torba yasa meclise sunulacak mı?

03 Şubat 2017 Cuma 18:13
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çözüm bekliyor, ancak hükümet ısrar ediyor!
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) emekli olmak için yaş beklemek istemezken, devlet yaşın beklenmesinin zorunlu olduğu konusunda ısrar etmeye devam ediyor.

REFERANDUM ÖNCESİ MAĞDURİYET GİDERİLİR Mİ?

Emekli olmak için yaş beklemek zorunda kalan vatandaşlar, olası bir referandum öncesinde sorunlarının çözüme kavuşmasını istiyor. En azından referandumdan önce bu sorunun gündeme gelmesini istiyorlar. Yaş sorunundan dolayı emekli olamayan vatandaşlar, emeklilik konusunda bir düzeltme yapılması gerektiğini savunuyor. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için açıklama yapan hükümet yetkileri herhangi bir düzenleme yapılmayacağı konusunda ısrar ediyor. Yaşa takılanlar ise referandum öncesinde mağduriyetlerinin gündeme gelmesini bekliyor.

En son bu konuda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu kurumlarında tasarruf kararı ve ekonomideki sorunlar nedeniyle böyle bir düzenlemenin söz konusu olmadığını vurgulamıştı.

EYT (EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR) İÇİN YENİ GELİŞME! DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) en çok işe girmek istediklerinde “yaşlı” oldukları gerekçesiyle işe giremediklerini ancak çalışma günü dolduğu halde kanun gereği de “genç” kabul edilerek yaşa takılmaktan şikayetçiler. Emeklilik için yaş bekleyen vatandaşların bu konuda mücadelesi devam ederken, hükümetin de ısrarı devam ediyor.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU YAŞIN DOLMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA ISRARCI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hükümetin yaş konusunda kesinlikle geri adım atmayacağını ve bu konuda bir çalışma olmayacağını vurguladı. Emeklilik için yaşa takılan vatandaşların muhakkak yaşlarını beklemeleri gerektiğinin altını çizen Müezzinoğlu, OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) yani Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü yada diğer adıyla İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı ülkelerini örnek olarak gösteriyor.

Müzezzinoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son yaptığı açıklamada “Şu anda OECD üyesi ülkelerin hiçbirinde veya dünyanın hiçbir ülkesinde 65 yaşının altında emekli yok. Bizde 37’den tutun 65’e kadar her yaşta onbinlerle ifade edilen emeklilerimiz var. Çalışma ve SosyaL Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğluüyesi ülkelerinin ortama emekli yaşı 72, Türkiye’nin ortalama emekli yaşı 52. Şimdi sistemin nasıl yanlış bir zeminde kurgulandığını buradan görüyoruz.

Almanya gibi kişi başına düşen gayri safi milli hasılası 30 bin avrolara gelmiş bir ülkede 65 yaşın altında tek bir emekli yoksa yine gelişmiş dediğimiz ülkelerde bir tane 65 yaşın altında emekli yoksa, ortalama emekli yaşı 72’yse, bizde de 52’yse burada yükü artıran bir bakış açısıyla değil, kademeli olarak biz artık 52’yi 53’e, 53’ü 54’e çıkartmalıyız. Bunu yavaş yavaş kadınlarda 58, erkeklerde 60’a götürecek bir yolculuk planlıyoruz. Bu zaten sistemde var” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Eyt magdurug 7 yıl önce yorumlandı

      Siz bize yasi beklememuzin için ısrar ediyorsunuz nizde tüm eytliler referanduma Hayır için ısrar ediyoruz buyrun bakalım çalışma ve sosyal olmayan bakan

    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv