Uzmanlar uyardı: Göz sağlığı başarıyı etkiliyor!

Uzmanlar göz sağlığının önemine dikkat çekerken, okul çağındaki çocukların göz sağlığının başarısıyla da doğru orantılı olduğunu dile getirdi.

17 Ocak 2017 Salı 01:49
Uzmanlar uyardı: Göz sağlığı başarıyı etkiliyor!
Uzmanlar göz sağlığı konusunda ebeveynleri uyardı. Çocukların göz sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, göz sağlığının okuldaki başarısını da etkilediğini ve önemsenmesi gerektiğini vurguladı.

Doğumdan itibaren göz muayenesinin çok önemli olduğunu söyleyen Özel Deva Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı. Dr. M.Vakıf Orhan, özellikle okul zamanı çocuklarda göz ardı edilen göz sağlığının çocuğun başarısını etkileyebileceğini söylüyor.

Olay Medya'da yer alan habere göre;
göz sağlığı ile okul başarısı arasında doğrudan ilişki vardır. Özellikle miyop, hipermetrop ya da astigmat hastalığı olan bir çocuk, okulda tahtayı göremeyebilir ve bu da başarısız olmasına yol açar. Belli bir süre sonra çocuk dersten kopar. Ders çalışırken göz ağrısı, sulanma ve kaşıntıyla karşılaşabilir. Belli bir süre sonra çocuk yorulmaya başlar ve direk olarak derslere ilgisi azalır. Bu nedenle çocukların okula başlamadan önce mutlaka göz muayenesi olması gerekir.

Göz Muayenesi İhmale Gelmez

Okul çağına gelmiş ya da öğrenime devam eden çocukların göz muayenesinin ihmale gelmeden zamanında yapılması gerektiğini ve burada en önemli adımın anne-baba ve eğitimcinin gözlemiyle gerçekleşebileceğini vurgulayan Orhan, "Geç kalınmadan göz problemini tespit edebilmek; çocuklarda göz problemine bağlı öğrenme güçlüğünü önlemek açısından büyük önem taşımaktadır. Eğitim sürecinin başlangıcında çocukların göz hekimi tarafından kontrol edilmesi ve göz hastalıklarının erken farkına varılması sağlandığında çocuklar yarınlara daha sağlıklı ve öz güvenli olarak bakabilecektir" dedi.

Düzenli Göz Kontrolünün Önemi Çocukların belli zamanlarda göz kontrollerinin gerçekleşmesi gerektiğini söyleyen Orhan, "Pek çok göz problemi erken yaşlarda başladığından dolayı kontrolleri ihmal edilmemeli. Çocukta bir problem görülmese bile okul öncesi çağda 6. ayda ve okula başlamadan 3 ve 5 yaşlarda; okul sırasında da 2 yılda bir göz muayenesi ve kontrolü yapılması uygundur.  Eğer herhangi bir sorun varsa tabi ki bu dönemler beklenmemelidir. Okul öncesi dönemde ailenin gözlemleri, okul çağına gelindiğinde aileden ayrı olarak öğretmen ve eğitmenlerin de çocukları izlemeleri, onlar hakkında gerekirse notlar tutmaları, anormal davranışlara dikkat etmeleri, bir sorun gördükleri ya da hissettiklerinde aileyi uyararak çocuğun göz muayenesinin yaptırılmasına yardımcı olmaları çok yararlı olacaktır" dedi.

Göz Sağlığı Tedavi Süreci

Tedaviye çoğu zaman gözlük ile başlandığını, sonuç alınamaması durumunda cerrahi müdahale yapıldığını bildiren Orhan, "Görme problemi yaşayan çocuklarda gözlükle düzeltilebilecek sorunların ertelenmesi durumunda önemli derecede görme kayıpları yaşanabilmektedir. Şaşılık, refraktif farklılık, göz dokularının geçirgenliğinin bozulması ve her iki gözde ileri derecede yüksek kırma kusurları da çocukluk çağında karşılaşılan görme sorunlarındandır. Gözlük ile tedavi olanağı sağlamaktadır. Optik gözlüklerin kullanımı kadar UV korumalı güneş gözlüklerinin kullanımı da çocukların görme gelişimi dönemlerinde önemlidir. Ayrıca ambliyopi dediğimiz göz tembelliği okul öncesi ve okul döneminde tedavisinin yapılması gerekmektedir. Göz hekimine yaptırılacak kontrol, pek çok olası göz hastalığını engelleyeceği gibi yarınlara daha sağlıklı bakılabilmesini sağlayacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv