Nokia yakın zamanda tablet ile de geri dönüyor!

Nokia yakın zamanda yeni akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Telefonun ardından yakın zamanda piyasaya süreceği tabletini duyurdu.

21 Ocak 2017 Cumartesi 04:07
Nokia yakın zamanda tablet ile de geri dönüyor!
Nokia yakın zamanda yeni akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Telefonun ardından yakın zamanda piyasaya süreceği tabletini duyurdu. Zor günler geçiren teknoloji devi Nokia yakın zamanda yeni tabletiyle de gündeme gelmeyi amaçlıyor.

Nokia tarafından kısa süre sonrasında yeni tablet modellerinin söz konusu satışa sunulabilecek olduğu ifade edildi.

Akıllı telefon modellerinde yaşanan yükselişlerin yanında hemen Nokia tarafından yeni amiral gemi seviyesinde modeller tanıtılmaya başlandı. Akıllı telefon dünyasında yaptığı yeni tanıtımlar ile beraber dikkatleri üzerine çeken şirket bu konuda gücüne güç katarken son olarak ise yabancı ülkelerden gelen bilgiler ve iddialara göre şirket Nokia kısa süre sonrasında da yeni bir dokunmatik ekranlı iPad rakibi ANDROİD işletim sistemine sahip tabletini tanıtacak daha sonrasında ise satışa sunacak.

Nokia Geri Dönüyor!

Nokia yakın zaman sonrasında tanıtacak olduğu yeni cihazları ile kullanıcılarına daha iyi bir cihaz seçeneği sunacak olurken şirketin bu yönde kullanıcılarına sunacak olduğu ek özellikler söz konusu olabilecek. Şirket tarafından akıllı telefon modelleri gelecek aylarda daha fazla seçenek ile güncellenecek olurken bununla beraber şirketin tablet modeli ile birlikte daha fazla kullanıcıyı kendisine çekecek olduğu ifade ediliyor. Zira kullanıcılar  Nokia ürünlerine olan güvenlerini eğer ki gelecekte herhangi bir sıkıntılar ve kullanıcılarını geride bırakmazlar ise sorunsuz olarak satın alacaklarını ifade etmekteler. Nokia yeni tanıtacak olduğu yeni ürünleri ile kullanıcılarına yüksek fiyatlandırmalardan cihazlarını sunacak olmasına rağmen Türkiye'de ve dünyada cihazlarının sorumsuzluğu dolayısı ile kullanıcılara gerekli olan hizmeti sunmaz ise daha fazla kayıp yaşar ancak şirket kullanıcılarına gerekli desteği sunar ise her türlü desteği kullanıcılarından görecektir. Zira bu konuda kullanıcıların cihazlardan beklentileri de son derece fazla yüksek.

Nokia Tablet'in özellikleri ne olacak?

Nokia'nın isim hakkının Finlandiyalı HMD Global'e geçmesiyle birlikte Android tabanlı ilk akıllı telefonu yakın zaman önce görmüştük. Bugün ortaya çıkan çeşitli görsellerle Nokia markalı bir de tablet görebileceğimize dair ilk bilgileri öğremiş olduk.

Microsoft'un Nokia'yı satın almasının ardından piyasaya Windows alt yapısı ile sürülen telefonlar Lumia adıyla anılmaya başlanmış ve Nokia ismi kademeli olarak kaldırılmıştı. Microsoft açısından işler kötü giderken HMD Global, Nokia ismiyle akıllı cihazlar üretme hakkını satın almış; ancak Microsoft belirli bir süre kısıtlaması getirerek, Nokia isminin kullanılmasını yasaklamıştı. Bu yasağın bitmesinin hemen ardından Finlandiyalı şirket, sadece Çin'de piyasaya sürülecek olsa da, Nokia 6 isimli Android tabanlı orta seviye bir telefon duyurmuştu. 

Nokia 6 ile birlikte Nokia 8 isimli üst seviye bir akıllı telefon hazırlığında olduğu da söylenen HMD'nin, bir de tablet üzerinde çalıştığı iddiaları dolaşmaya başladı. Henüz konuya dair herhangi bir resmi açıklama olmasa da böylesine bir durumun, Şubat ayının sonunda düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi sırasında HMD tarafından açıklanması bekleniliyor. Benchmark testleri ortaya çıkan tabletin özellikleri ise şöyle;

Nokia Tablet Özellikleri

İşlemci: Qualcomm Snapdragon 835 

GPU: Adreno 540

Bellek: 4GB RAM

Dahili Depolama: 64GB

Ekran: 18.4-inch QHD

Çözünürlük: 2560 x 1440

Arka Kamera: 12 MP (benzer bir tane de ön tarafta olabilir)

Diğer Özellikler: NFC, Bluetooth, Wi-Fi, pusula, barometre, ışık sensörleri, pedometre...

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv