2017 Şubat ayında öğretmen atamaları olacak mı ? Hangi branşda ne kadar atama yapılacak?

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından 2017 şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı? Hangi branşlarda kaç öğretmen atanacak? Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen alımları ne zaman olacak? Bu yıl öğretmen atamaları ne zaman olacak? Öğretmenler bu sene atanacak mı?

24 Ocak 2017 Salı 05:39
2017 Şubat ayında öğretmen atamaları olacak mı ? Hangi branşda ne kadar atama yapılacak?
Öğretmen adayları MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından atanmayı beklerken, gözü de yetkililer tarafından yapılacak açıklama ve haberlere dikmiş durumda. Öğretmen adayları sözleşmeli ve kadrolu öğretmen açığını ayrıca atamaların ne zaman olacağını merak ederken, bu konuda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan açıklama geldi.

Şubat ayı öğretmen atamaları yapılacak mı sorusu binlerce aday tarafından merak konusu oldu. Öğretmen adayları şubat ayında öğretmen atamalarının yapılıp yapılmayacağını merak ediyorlardı. Öğretmen atamaları konusunda meraklı olan adaylara yanıt, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından verildi. İsmet Yılmaz, "şu anda buna cevap vermek mümkün değil. Çünkü tek başına Milli Eğitim Bakanlığımızın yapacağı bir husus değil. Daha önce de söylediğim gibi, Çalışma, Maliye ve Başbakanlık ile bir araya gelip konuşacağız." dedi.

Şubat ayı öğretmen ataması konusunda en net açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından verildi. Yılmaz, Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı şeklinde gelen soru üzerine, atama planının devam ettiğini fakat ilgili bakanlıklarla istişarenin devam edeceğini dile getirdi. İşte, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın vermiş olduğu şubat ayı öğretmen ataması demeci...

Hürriyet'te yer alan habere göre; Şubat ayı atamasına dair sayıyı yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirleyemeyeceğini belirten Bakan Yılmaz, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla bu sayının ortaya çıkartılacağını ifade etti. İşte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın şubat ayı öğretmen atamasına yönelik yapmış olduğu açıklamalar;

"İsmet Yılmaz, şu anda buna cevap vermek mümkün değil. Çünkü tek başına Milli Eğitim Bakanlığımızın yapacağı bir husus değil. Daha önce de söylediğim gibi, Çalışma, Maliye ve Başbakanlık ile bir araya gelip konuşacağız. Toplam 60 bin personelin bir yıl içerisinde atanması düşünülüyor. Bunların içinde Polis, doktor, hakim ve öğretmen atamaları yer alacak. Bunların dağılımını henüz yapılmadı. Dağılım yapılmadığı için bu aşamada herhangi bir sayı vermek mümkün değildir. Bu, atamaların hiç olmayacağı anlamına gelmiyor."

KASIM İTİBARİYLE ATAMA İHTİYACI: 96 BİN ÖĞRETMEN

Geçtiğimiz aylarda MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, öğretmen ihtiyacının öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılandığını belirtti.     

Öğretmen ihtiyacının bu kapsamda karşılanamadığı eğitim kurumları için valiliklerce ilgili mevzuat çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapıldığını anlatan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Ekim 2016 sözleşmeli öğretmen atama döneminde; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershanelerle etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen olarak atanması kapsamında ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen atandığını belirtti.     

Yılmaz, Kasım 2016 verilerine göre, ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısının 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacının ise 96 bin 68 olduğunu söyledi.
Anahtar Kelimeler: öğretmenatamameb

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • NECİP FAZIL 7 yıl önce yorumlandı

      450 bin Atama Bekleyen Öğretmen olması Rahmetli Erbakan’ın açıkladığı 7 Maddelik Haim Nahum Doktrini’nin ilk 3 maddesini akla getiriyor:
      1 – Türkiye’de işsizliği arttıracaksınız
      2 – İnsanları aç bırakacaksınız
      3 – Borca esir edeceksiniz
      İnşAllah bu konuda Erbakan Hoca da biz atama bekleyen öğretmenler de yanılıyoruzdur.

    Hava Durumu
    Tümü Anket
    Ne Tür Haber Okuyorsunuz ?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

    SPOR TOTO SÜPER LİG

    Tür seçiniz:
    Linkler
    Ekonomi Finans
    Arşiv